ERC de l'Anoia lamenta la mort de Benet Asensio, un militant històric de la formació republicana a la comarca, però, sobretot, una de les persones que els anys 70-80 va treballar intensament per recuperar el partit a la comarca. Asensio, que va morir diumenge i va ser enterrat dilluns, tenia 70 anys. El seu traspàs va sorprendre el seu entorn i el partit polític.

ERC va fer pública ahir una nota de condol en què destaca que Asensio era militant del partit des del 1979, i era «un referent de les primeres fornades independentistes a l'Anoia». A part de la seva activitat política, a la comarca també va ser conegut com a representant de la motos Derbi. Va mantenir el negoci familiar de venda i reparació de motos a l'avinguda Àngel Guimerà fins al 2004.

El 1979, Asensio va ser un dels igualadins que va agafar el relleu de l'independentisme a la comarca després del franquisme i va impulsar el retorn d'Esquerra Republicana de Catalunya, juntament amb Pere Rodrigo, Salvador Soler, Salvador Duran i Isidre Quintana. El Beni, nom amb què era conegut Benet Asensio, «va apadrinar» diverses generacions d'independentistes.

Asensio va destacar per la seva implicació i treball en el si de l'independentisme i a ERC en particular. Va participar en totes les campanyes electorals des del retorn de la democràcia i era fàcil i freqüent trobar-se'l encartellant la ciutat en època electoral. També va concórrer en moltes convocatòries a les llistes electorals del municipi. L'any 2014 va rebre el Premi Estel Blanc, que atorga ERC Anoia, juntament amb la seva dona, Glòria Puiggròs, també traspassada des de fa anys.

En les facetes cultural i social, va ser un dels impulsors de l'Associació de Veïns del Passatge de la Tossa, membre de la junta de la Penya Blaugrana d'Igualada i soci d'El Foment.