Vilanova del Camí fa costat al banc de sang en la seva campanya de captació, que és especialment celebrada en les primeres setmanes de l'any, a causa de la davallada de les reserves que provoca el període de vacances de Nadal. A Vilanova del Camí la primera donació de sang es farà dimecres que ve, de 17 a 21 h del vespre, a Can Papasseit.

La delegada del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, feia una crida que entre tots ens animem i fem que la població participi d'aquesta primera donació de l'any per contribuir en la recuperació de les reserves de sang, que per Nadal han disminuït el 25% i ara «estem una mica justos», afirma.

En alguns grups sanguinis l'estat de les reserves és molt baix, tal com recull el gràfic diari del Banc de Sang i Teixits. És el cas del grup zero negatiu, donant universal (però que només pot rebre sang del seu grup) i per al qual només hi ha sang per a 2 dies. És el cas també del B negatiu. En conjunt la mitjana de les reserves de sang és per a 6 dies, però el banc de sang reclama millorar.