Representants de la Fundació Sanitària Sant Josep i de la Universitat de Lleida es reuneix demà per afrontar la crisi oberta per l'expulsió d'una alumna de pràctiques del Campus d'Igualada d'un centre de la fundació. La direcció de la institució es reunirà amb els màxims representants del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL).

L'equip de govern de la Universitat de Lleida ha insistit en la línia de treball que va esbossar a Regió7 per tal de dotar els convenis de pràctiques d'un marc que garanteixi que els alumnes no podran ser discriminats per raons de religió. En aquest sentit, ahir va anunciar que està estudiant quin és el procediment a seguir per incorporar al més aviat possible una clàusula d'obligat compliment als convenis de pràctiques amb empreses, entitats i institucions per evitar que els estudiants puguin patir algun tipus de discriminació, ha explicat la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, Montserrat Rué.

Per la seva banda, el representants de la Fundació Sanitària Sant Josep ha argumentat que no farà cap tipus de declaració ni comunicat fins que no hagi parlat amb la direcció de la Universitat de Lleida. Per part del centre d'ensenyament, a la reunió hi podrien assistir el rector, Jaume Puy, la vicerectora, Montserat Rué, i la coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, Núria Camps.

Montserrat Rué ha explicat que «sigui quina sigui la decisió no en pot sortir perjudicat cap dels alumnes que actualment hi està fent pràctiques». El Consell de l'Estudiant ha demanat al rectorat que trenqui el conveni.