El padró de la ciutat d'Igualada comptalitza des d'aquest mes 42.000 habitants. L'alcalde, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres la nova xifra d'una ciutat que manté un increment de població des dels darrers anys.Un fenòmen que els col·laboradors de Castells atribueixen a l'arribada a la ciutat de persones que abans vivien a Barcelona o en les ciutats més properes i que busquen noves oportunitat d'habitatge en ciutats on aquest és més econòmic i en un procés intern de la comarca d'anar a viure a igualada en detriment de les poblacions de l'entorn. En tot cas, asseguren aquestes fonts, que no hi ha un increment de l'índex d'arribada de nous immigrants,

En una intervenció davant dels mitjans de comunicació, l'alcalde ha destacat que "vaig explicar que Igualada tenia la vocació de liderar les ciutats mitjanes d'aquest país i l'objectiu és que en aquest mandat la nostra ciutat pugui arribar als 45.000 habitants i començar a treballar en l'escala de les ciutats importants de Catalunya i, més a mig termini, arribar als 50.000 habitants, una opció que arribarà dins d'aquesta dècada".

Castells ha assegurat que el camí per assolir aquesta fita és "continuar les polítiques que s'estan aplicant i el projectes d'envergadura que s'estan concretant i projectant, a banda de continuar oferint un serveis de qualitat. Tenim la vocació de capitalitat comarcal i tenim la sensació que molta gent de la comarca s'ha agafat Igualada, ara sí, com un referent".

L'alcalde ha esmentat també l'aposta pel coneixement com a pal de paller del futur i ha afegit que "les xifres avalen la bona gestió de la ciutat i alhora, també, les esperances de convertir-la en una ciutat d'oportunitats. I aquest és el repte que ens marquem en el futur com a govern".