02 de febrer de 2020
02.02.2020
Regió7

La fira Maqpaper fixarà la mirada en com es pot substituir el plàstic que és d'un sol ús

Els organitzadors veuen una oportunitat en els canvis mediambientals

01.02.2020 | 23:47
Fira Maqpaper en una imatge de la darrera edició

La propera edició de la fira Maqpaper farà una mirada cap al medi ambient, i plantejarà les alternatives que ofereix la indústria paperera per substituir el plàstic. L'onzena edició de la mostra, que té un caràcter internacional, se celebrarà els dies 17 i 18 de juny al recinte modernista l'Escorxador d'Igualada.

Es tractarà sobre l'eliminació del plàstic i, en especial, dels plàstics d'un sol ús. Es tracta d'una gran oportunitat per al sector paperer, segons els responsables de la fira, ja que «el paper i el cartró són els productes que millor poden substituir el plàstic en els seus usos més quotidians, com l'embalatge». «Del plàstic al paper» serà, doncs, l'eslògan d'aquesta fira, que se celebra cada dos anys a Igualada i que reuneix les principals empreses subministradores per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d'arreu de l'Estat espanyol.

Després d'onze edicions, la fira Maqpaper, organitzada per Fira d'Igualada amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, s'ha convertit en un punt de trobada referent del sector. Enguany ja té confirmats una trentena d'expositors i espera superar la cinquantena que va aplegar en l'edició anterior celebrada el març del 2018. Entre les marques exposades hi haurà empreses de maquinària, accessoris, vestits, productes químics, tints, tallers, enginyeria i medi ambient, i entre els visitants hi haurà l'assistència de responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector de diversos països europeus.

La fira tindrà també un espai congressual amb un programa de conferències sobre les darreres novetats sectorials, coorganitzat amb la Unió Empresarial de l'Anoia. S'hi tractaran temes com ara la indústria 4.0 i l'ús i tractament de dades que proporciona la tecnologia, a més de tots aquells temes relacionats amb la sostenibilitat i la progressiva reconversió dels productes de plàstic cap al paper, per la qual cosa hi tindrà un clar protagonisme la indústria de l'embalatge. Maqpaper és una fira internacional del sector paperer que, des de l'any 1999, se celebra cada dos anys a Igualada, organitzada per Fira d'Igualada i amb el suport de l'Ajuntament. La tradició d'indústria paperera a l'Anoia i la presència d'importants industrials del sector fa idònia la localització de la mostra. Es tracta de la fira pionera i més important del sector del paper de l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook