07 de febrer de 2020
07.02.2020

Els alcaldes ultimen el procés participatiu per consensuar el PDU de la Conca d'Òdena

La Generalitat no enllestirà el redactat del planejament fins que el territori arribi a un acord

07.02.2020 | 09:19
Terrenys que es veurien afectats per la nova planificació de sol industrial

El procés participatiu que vol dur a terme la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) al territori per abordar el creixement de sòl industrial arrencarà imminentment. Així ho han explicat fonts de la MICOD.

A hores d'ara, els alcaldes estan elaborant un "document base" en el qual es vol explicar el projecte, objectius i superfície que afectaria, per tal que ciutadania i entitats puguin dir la seva. Des del departament de Territori han assegurat que fins que no s'assoleixi el consens a la zona, no s'acabarà de redactar el Pla Director Urbanístic (PDU) per l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena.

Segons aclareixen des de la MICOD, no es farà cap votació sinó que es donarà a conèixer el projecte als diferents agents per tal que opinin i facin les aportacions que considerin oportunes. El procediment es tancarà al juny amb l'elaboració d'un document final que serà el que s'entregarà al Departament de Territori i Sostenibilitat.

Un PDU que no està aturat

Tant des de la MICOD com des del departament de Territori i Sostenibilitat han volgut deixar clar que el PDU per l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena no està aturat. Fonts de Territori han explicat a l'ACN que estan a l'espera del procés participatiu i de què els municipis afectats arribin a un consens. Si s'assoleix aquesta fase, afegeixen, s'enllestirà la redacció i es procedirà a l'aprovació del pla.

El PDU preveu la creació de més sòl industrial a la Conca d'Òdena. Tot i que entre la superfície afectada hi ha els adobers d'Igualada i l'aeròdrom d'Òdena, la polèmica arriba amb Can Morera, també a Òdena. Després de les queixes dels veïns i de col·lectius ecologistes, l'Ajuntament ha rebutjat –primer al ple, després davant de la MICOD i finalment amb Territori- la reconversió de Can Morera en sòl industrial i ha posat de manifest la seva voluntat de preservar l'espai agroforestal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook