12 de febrer de 2020
12.02.2020

L'Ajuntament de Calaf revisarà el contracte amb Aigües de Manresa

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha emès un informe favorable a poder anul·lar el contracte

12.02.2020 | 16:22
Jordi Badia, batlle de Calaf

El ple de l'Ajuntament de Calaf ha decidit que revisarà el contracte que té amb Aigües de Manresa, empresa encarregada del subministrament al municipi. Ho farà després que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat els hi hagi donat la raó sobre la possibilitat de declarar nul el contracte. Ara, ha assegurat l'alcalde, Jordi Badia (Junts per Calaf), en un comunicat, buscaran establir una nova relació amb l'empresa d'aigües "basada en la confiança mútua, el control de les decisions i el coneixement de la xarxa per part de l'Ajuntament". Però alerta que, si no és així, el consistori "assumirà la gestió directa de l'aigua".

Ha estat el mateix Ajuntament de Calaf qui ha fet públic que l'informe els hi dóna la raó després d'anys de polèmica. El consistori i Aigües de Manresa van signar el 2013 el contracte vigent pel qual l'empresa regeix el servei d'abastament d'aigua potable i la gestió del clavegueram. El 2017, dos informes, un de l'Àrea d'Instrucció d'Expedients de l'Autoritat Catalana de la Competència i un altre de l'empresa Nova Celona SL, ja apuntaven a què Aigües de Manresa no complia els requisits per tal d'ostentar la condició de mitjà propi i servei tècnic de l'Ajuntament de Calaf, tal com se li va atorgar en un conveni signat entre ambdues parts l'any 2011. Per tant, el posterior contracte, de l'any 2013, podria ser declarat nul, ja que, si no podia considerar-se servei propi, s'hauria d'haver aplicat la normativa de contractació pública.

Per fer arribar el cas a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat calia el vistiplau del ple. No ha estat però fins aquest 2019, en què Junts per Calaf ha assolit la majoria, que s'ha pogut aprovar i, per tant, l'organisme assessor de la Generalitat ha pogut dir la seva. Com havia dit abans l'Àrea d'Instrucció d'Expedients de l'Autoritat Catalana de la Competència i l'empresa Nova Celona S.L, el contracte de 2013 –i vigent- podria declarar-se nul.

7 vots favorables a la revisió

Els set representants de Junts per Calaf han votat a favor de la revisió del contracte i, per tant, la moció tirarà endavant. Junts per Catalunya-Calaf es va abstenir argumentant que no sabien quina era la intenció de l'Ajuntament a partir d'ara i el GiC-VV va votar-hi en contra.

El municipi segueix sense aigua potable

La decisió de l'Ajuntament de Calaf arriba quan es compleix una setmana que el municipi no té aigua potable. A conseqüència del temporal Gloria, es va produir un excedent de nitrats i es va demanar als veïns que no consumissin aigua. A hores d'ara, malgrat que els resultats del control a la xarxa de l'aigua de la vila des de dissabte mostren que ja no hi ha excedents, segons Aigües de Manresa els resultats encara no són prou satisfactoris i, per això, l'Ajuntament manté l'avís de no consumir aigua fins que puguin garantir aquesta estabilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook