Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de renovació del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria, aprofitant part del material que va retirar de l'aeri d'Esparreguera-Olesa. Ara, el telecabina passarà a ser un telefèric. Està previst que es posi en servei avui mateix.

L'equipament, tancat des del juny passat, ofereix ara cabines més àmplies i doblarà la capacitat de transport que tenia. En paral·lel, FGC està en procés de licitació d'un ascensor que ha de connectar l'andana de l'estació del Cremallera amb la zona d'embarcament del telefèric. Quan l'elevador estigui instal·lat, el telefèric estarà adaptat al 100% per a persones amb mobilitat reduïda.

Per a la renovació del telecabina, s'ha aprofitat part del material de l'aeri d'Esparreguera, que està fora de servei des de l'any 2012 per poca demanda. Aquesta operació «ha permès recuperar la instal·lació de l'estació de muntanya ripollesa, que després de 31 anys en funcionament ja havia arribat al final de la seva vida útil, mantenir els estàndards de qualitat del servei habitual d'FGC i augmentar la capacitat del servei», segons fonts de l'empresa pública.