El concurs de la First Lego League arriba el 7 de març a Igualada. La capital de l'Anoia acollirà els joves que hi participen en les categories de 10 a 16 anys i de 6 a 9 anys (júnior). Aquesta competició de caràcter lúdic i acadèmic és impulsada per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i l'Ajuntament d'Igualada. A la capital de l'Anoia, l'edició d'enguany té la participació de 20 equips, a més dels 3 que participaran en la First Lego Jr., que estaran integrats per 180 joves de 16 col·legis i instituts de les comarques de Barcelona.

En aquesta edició de la First Lego League el repte City Shaper obligarà els equips a observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien, i a pensar solucions noves i innovadores per construir un entorn per viure i treballar que perduri en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia d'avui. Els equips hauran de realitzar un projecte d'innovació per resoldre un problema real. A més, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia Lego Mindstorms o Spike Prime per resoldre les missions del Joc del Robot mentre treballen els Valors First.

D'altra banda, el repte Boomtown els proposa una ciutat per explorar les necessitats i els reptes de la comunitat. Observant el seu entorn, faran servir la imaginació per resoldre un problema i crear un edifici on sigui més fàcil i agradable viure-hi i també conviure amb els altres. Els equips hauran d'investigar sobre una problemàtica real i després el presentaran a través d'un pòster il·lustratiu, i aprendran sobre màquines simples construint un model fet a partir d'elements Lego amb una part motoritzada.

Durant la presentació de l'edició d'enguany la tinenta d'alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat, Patrícia Illa, va destacar que «la First Lego League és una activitat que encaixa perfectament amb la nostra aposta pel coneixement i la recerca del talent i es basa en valors com la recerca, el treball en equip i la cortesia professional».