El brot de coronavirus a Igualada d'una persona i la Generalitat investiga si dues defuncions més estan relacionades amb el Covid-19, segons ha anunciat aquest dimecres al vespre la consellera de Salut, Alba Vergés, juntament amb l'alcalde, Marc Castells, i el secretari de Salut Pública, Joan Guix. Ahir, dimarts, la xifra d'afectats a la ciutat era de 5 i avui ja en són 20. El nombre de persones aïllades puja a 250.

Davant d'aquesta situació s'ha optat per tancar les escoles, instituts i la universitat d'Igualada i també tots els centres educatius de Jorba, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena, municipis on habita el 55% de la població de l'Anoia. El tancament afecta 15.412 alumnes i 1.401 docents i durarà 14 dies a partir d'aquest dijous mateix.

"L'origen del brot creiem que està registrat així com la cadena de transmissió", ha assegurat el secretari de Salut Pública en la compareixença, durant la qual també s'ha concretat que 200 de les 250 persones aïllades són personal sanitari.

Ja al migdia, Marc Castells havia anunciat que se suspenien totes les activitats públiques que organitza l'Ajuntament i totes les organitzades, siguin públiques o privades, en instal·lacions municipals o a la via pública durant els pròxims 15 dies i com a mesura preventiva pel coronavirus.

La decisió afectarà, entre altres activitats, al festival FineArt, que acabava aquest diumenge; la cantata escolar, que havia d'aplegar 1.500 persones al pavelló municipal de Les Comes; o a la fira d'Ensenyament, prevista també per aquest cap de setmana. L'alcalde ha demanat "comprensió a la ciutadania" i ha volgut recalcar, però, que es tracten de mesures preventives. Cal recordar que aquest dilluns es van donar cinc casos al municipi.