Els veïns de Calaf ja poden tornar a consumir aigua de l'aixeta després de més d'un mes sense poder-ho fer per culpa de l'excés de nitrats a l'aigua. El departament de Salut de la Generalitat ha aixecat la restricció un cop les darreres analítiques han confirmat que els nivells ja són els adequats, després que el 4 de febrer es detectés un augment del contingut de nitrats per sobre dels 50mg/l i es declarés la no potabilitat de l'aigua.

Revisades les actuacions realitzades, la documentació presentada i les mesures adoptades per l'entitat gestora arran l'incompliment per nitrats, terbolesa i suma de THM a la zona de subministrament, el departament de Salut ha procedit avui a tancar aquests incompliments i per tant es pot utilitzar l'aigua per us de boca.

Malgrat això, en un comunicat, l'Ajuntament recorda la vulnerabilitat dels pous de Calaf i, per tant, assegura que cal seguir fent un seguiment analític dels paràmetres. Una solució passaria per la connexió a la Llosa del Cavall, però l'Ajuntament va més enllà i reclama una política integral de l'aigua i un control més exhaustiu dels purins que, al final, són els responsables de la contaminació de l'aigua.