L'Ajuntament d'Igualada amb quatre equips de neteja se centren en actuar en els espais prioritaris de la ciutat com el mercat municipal, els entorns de l'hospital d'Igualada, els Centres d'Atenció Primària i les benzineres però la intenció és anar ampliant de manera gradual l'àrea a desinfectar.

També es desinfecten periòdicament tots els vehicles municipals com els de la policia local, entre d'altres. L'alcalde Marca Castells ha explicat que , «la voluntat de l'Ajuntament és anar incrementant l'àrea a desinfectar per tal de cobrir tota la ciutat, fet que durem a terme gradualment i seguint les indicacions dels experts». Es tracta d'una nova mesura preventiva que acompanya a la mesura principal i primordial del confinament.

Per fer aquesta desinfecció el consistori ha hagut d'incrementar els serveis de neteja en els llocs més freqüentats per evitar «al màxim» els contagis de coronavirus.

Fonts del consistori igualadí han explicat que s'estan utilitzant desinfectants homologats i s'estan seguint els protocols per aconseguir la inactivació del coronavirus.

Una mesura que s'estén a Puig-reig o Puig-reigGironella

A banda d'Igualada, altres ajuntaments de la Catalunya central estant duent a terme campanyes de desinfecció dels carrers. Al Berguedà han informat que ho fan els ajuntaments Gironella i Puig-reig. En ambdós casos es desinfecten espais sensibles com poden ser l'exterior dels centres d'atenció primària, residències de la gent gran o parcs infantils a banda dels carrers.