El treball d'un equip format per quatre epidemiòlegs i cinc administratius ha permès descobrir que l'inici del brot de coronavirus a Igualada es va produir en un dinar celebrat el 28 de febrer al qual van assistir unes 80 persones, entre elles un elevat nombre de professionals sanitaris de l'Hospital d'Igualada, segons ha explicat aquest divendres en roda de premsa Joan Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat.

L'alerta sanitària pel "cluster" d'Igualada va saltar el 9 de març, quan es van detectar cinc casos de coronavirus en una mateixa família d'Igualada. Arran de la investigació s'ha descobert que una d'aquest cinc pacients havia assistit a l'esmentat àpat del dia 28, que era per celebrar la jubilació d'un treballador de l'hospital.

Segons Guix, la investigació ha permès determinar que a partir del dinar amb la 80 de persones, el brot d'Igualada va avançar per dues bandes. Per una, es van anar infectant els cinc membres de l'esmentada família. Per l'altra banda, el virus es va anar escampar també per l'hospital a través del seu pesonal malalt.

Segons dades facilitades pel Departament de Salut aquest dijous, fins ara, el brot anoienc ja suma 207 casos positius, 24 persones han mort i 7 es troben en estat greu. Del total d'afectats, 91 són professionals sanitaris,

Bellvitge donarà suport a l'Hospital d'Igualada

Durant la roda de premsa, en la qual també ha intervingut la consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, s'ha anunciat que l'Hospital de Bellvitge donarà suport continu al d'Igualada per rebaixar la pressió assistencial.