El Ministeri de Sanitat va autoritzar a última hora de dijous quinze dies més de confinament als municipis barcelonins d'Igualada, Vilanova de Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, mesures que, en principi, acabaven a la mitjanit del mateix dijous. El reial decret del ministeri, però, parla de continuïtat en les condicions actuals i desestima la voluntat del Govern català d'endurir les mesures per evitar qualsevol entrada i sortida de vehicles a l'Anoia, fins i tot per motius laborals, llevat del personal sanitari, els de proveïment i els del transport de premsa.

En una edició extraordinària de el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), Sanitat adopta aquesta decisió en aplicació de l'estat d'alarma i amb ella prorroga la resolució adoptada el 12 de març.

No obstant, en el cas que en el transcurs dels esmentats quinze dies naturals finalitzés l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues, aquestes mesures queden sense efecte, assenyala l'ordre de l'autoritat competent.

El govern català havia sol·licitat 24 hores abans aquesta pròrroga, però també l'enduriment de les mesures en la Conce d'Òdena, on viuen unes 70.000 persones a l'entorn d'Igualada, en una zona en què la taxa de mortalitat pel coronavirus se situa en 75,7 persones de cada cent mi. Fins dijous havien mort 50 persones per una població de 66.000 persones.

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, acusava aquest mateix dijous a Govern d ' "anar a cegues" en la gestió de la crisi de l'Coronavirus al no atendre les peticions de la Generalitat que s'adoptin mesures de confinament més dràstiques en aquesta zona.