Ahir, divendres, van morir 11 persones a les Conca d'Òdena per Covid-19. És una dada facilitada, aquest dissabte, per l'Ajuntament d'Igualada i contradiu, d'aquesta manera, les xifres que va difondre ahir el departament de Salut, que en el seu recompte de divendres no constava per defunció en els municipis confinats de l'Anoia.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha donat la xifra, tot i que normalment no les comenta i deixa aquest tipus de balanç als responsables de la Generalitat, perquè considera que "amb aquesta inexactitud" s'envia "un missatge equivocat" a la ciutadania i, per tant, "la situació continua sent molt greu", segons ha explicat aquest dissabte en la compareixença diària des de l'Ajuntament.

De les onze defuncions d'ahir, quatre es van produir a l'hospital d'Igualada i la resta a domicilis o a dispositius sociosanitaris. Tot i que la difusió d'aquesta data i les valoracions del mateix alcalde són un toc d'alerta al departament de Salut, Castells ha afirmat que no en vol fer una "una crítica", i assegura que ja ha parlat amb la consellera de Salut, Alba Vergés sobre la qüestió.

Vergés: "Només donem dades contrastades i oficials"

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha replicat aquest dissabte la Conca d'Òdena sobre el nombre de morts per coronavirus en les últimes hores. Des del departament de Salut, ha justificat Vergés, només donen "dades contrastades i dels registres oficials". "Jo puc dir les que estan en els nostres registres, no en puc dir altres malgrat les sàpiga per twitter o whatsapp", ha afirmat després que l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, hagi desmentit el departament -que deia que no hi havia hagut cap mort- i hagi parlat d'onze defuncions divendres. Arran de la polèmica, Vergés ha dit ara que la funerària Anoia els ha notificat en els darrers dos dies 147 morts per covid-19 des de l'inici del brot, 12 d'elles en les darreres 24 hores.