Després de la proposta del govern català d'aquest dissabte d'aixecar el confinament extraordinari de la Conca d'Òdena que va començar el passat dia 13 de març, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha explicat que de moment el que hi ha sobre la taula és una proposta, que ha de ratificar el govern de l'Estat, i que, de moment, "es manté el confinament".

Castells, que ha actuat com a portaveu dels alcaldes dels quatre municipis (Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Igualada) ha recordat que "es proposa l'aixecament del confinament perimetral a la Conca d'Òdena, en no tenir cap sentit una vegada tothom està confinat a casa seva. Vistos els informes de sanitat al Comitè Tècnic i al Comitè Assessor del Procicat, ara es demanarà permís al ministerio de Sanidad del gobierno del Estado espanyol perquè ens autoritzi la mesura. El confinament de la població, però, es mantindrà igual que fins ara d'acord amb el Real Decreto d'estat d'alarma".

L'alcalde igualadí també ha recordat a la població que "eI només l'aillament social i l'extrema higiene garanteix que poguem ensortir-nos-en". "Ara mateix no s'ha aeixecat el confinament perimetral, i si s'aixeca, la gent ha de continuar a casa, només poden circular sereveis i dispensables, com a la resta del país atès que està decretat estat d'alarma", ha afirmat