L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat iniciarà aquest dijous a la tarda una campanya intensiva de desratització als entorns del llac del Parc Municipal, ja que s'ha detectat la presencia d'aquests rosegadors. El tractament, a càrrec d'una empresa especialitzada, tindrà una durada de dues setmanes. La campanya es fa aprofitant que, a causa de l'estat d'alarma pel coronavirus, el confinament de la ciutadania permet que la zona sigui molt poc transitada.

La col·locació del producte es fa de manera que no suposi un perill per a la ciutadania. A més, la disminució de l'afluència de persones al carrer a causa de l'estat de confinament fa que la realització de la campanya de desratització es pugui fer aquests dies amb més seguretat.

El tractament consisteix en la col·locació de porta-esquers a tota la zona perimetral del llac, dins les reixes que hi ha al llarg del perímetre per evitar que cap persona o mascota hi pugui tenir accés.

Els esquers consisteixen en un raticida anticoagulant que provoca la mort dels rosegadors. El Departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa indica que aquest raticida té un gust molt amargant que evita que els animals de companyia se'l puguin menjar per error. De tota manera, es demana que la gent que transiti per la zona amb mascotes no deixin que s'acostin al perímetre del llac. Cal recordar que l'ordenança municipal obliga a portar els animals lligats.

Alhora, l'Ajuntament demana a la ciutadania que, en la mesura del possible, no deixi bosses d'escombraries fora dels contenidors que hi ha a la zona, ja que poden ser un focus d'atracció per a les rates i plagues d'insectes.

L'Ajuntament té un punt de contacte per comunicar la presència de rossegadors al carrer, a travé de l'aplicació Línia Verda.

El tractament de desratització del parc municipal s'iniciarà aquest dijous, 9 d'abril, i els porta-esquers es revisaran cada setmana, durant 14 dies. Mentre duri el tractament, l'Ajuntament reforçarà la neteja de la zona.