15 de abril de 2020
15.04.2020
Regió7

ERC d'Igualada es posa a disposició del govern per capgirar el pressupost

Els republicans fan un pla de propostes per ajudar els més vulnerables, els petits empresaris i els autònoms

14.04.2020 | 23:28
ERC d'Igualada es posa a disposició del govern per capgirar el pressupost

ERC d'Igualada proposa un pla d'ajuts per incentivar l'economia i evitar que hi havi una caiguda d'activitat de petits empresaris, autònoms i famílies en dificultat econòmica. Demana al govern que hi hagi ajuts al lloguer i al pagament de la hipoteca per a famílies en dificultats econòmiques garantint que puguin assumir el cost del seu habitatge i dels subministres bàsics (llum, aigua, gas i internet), que l'Ajuntament garanteixi que no hi haurà cap desnonament, i que hi hagi una bonificació del 50% de l'IBI per a les persones que han perdut la feina, autònoms, comerços i empreses que no han pogut treballar durant el confinament i estat d'alarma.

Es tracta, segons el dirigents republicans, de canviar «totalment» el pressupost municipal per «dedicar esforços econòmics a ajudar la gent perquè ningú no es quedi enrere».

ERC considera que cal aplicar mesures «urgents» per ajudar econòmicament a «treballadors, autònoms i empresaris» d'Igualada davant el risc d'un col·lapse econòmic «sense precedents» que pot «suposar una fallida econòmica a molta gent».

En aquest sentit, Enric Conill ha explicat que proposen accions similars a les que ha anunciat «a molts municipis del país, com Sant Cugat del Vallès o Terrassa» i considera que «davant la situació límit que patim a la Conca d'Òdena, aquestes mesures s'han d'anunciar i aplicar amb rapidesa per donar seguretat a treballadors, autònoms i empresaris», ja que «cal que sàpiguen que el Govern no els deixarà caure, que els ajudarà amb tot el que estigui al seu abast perquè ningú faci fallida». El republicans també proposen l'obertura de línies d'ajuts i subvencions directes al comerç, per incentivar la seva activitat i per garantir que puguin aixecar la persiana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook