L'Hospital d'Igualada ha rebut un donatiu de 7.000 euros per a la lluita contra la pandèmia del coronavirus que ha fet la comunitat musulmana de la Conca d'Òdena, que divendres va iniciar un ramadà confinat.

Així ho va explicar el president del Centre Islàmic d'Igualada, Seddik Amri Kaddouri, que va acompanyar l'alcalde Castells en la compareixença d'ahir a l'ajuntament. El batlle va agrair tant aquest donatiu com també els que han fet la comunitat xinesa i la parròquia de la Sagrada Família.

Per la seva banda Seddik Amri Kaddouri va recalcar la seva admiració i gratitud en nom de la comunitat musulmana a les administracions locals, als cossos de seguretat, i especialment al personal sanitari, davant de qui «em trec el barret». També va voler fer costat a les famílies que viuen separades aquests dies de confinament, tenint en compte que, segons va explicar ell mateix, no té constància de cap musulmà de la comunitat que hagi marxat al seu país durant la pandèmia «però n'hi ha que es van quedar atrapats allà, lluny dels familiars que tenen aquí».

Precisament la comunitat musulmana, que segons Seddik Amri Kaddouri a la Conca d'Òdena aplegaria entre 2.000 i 2.500 persones, es troba des d'aquest divendres en ple ramadà, que enguany «celebrarem a casa amb la nostra família», perquè les mesquites estan tancades. Més enllà de no poder resar dins les mesquites, també s'hauran d'aparcar altres costums que es feien de forma conjunta, va dir el president del Centre Islàmic d'Igualada, i va apuntar que el coronavirus tindrà un efecte «sentimental» sobre el ramadà, «però no religiós, perquè el celebrarem igualment a casa».

Seddik Amri Kaddouri va donar garanties de «respecte total als veïns» en les oracions o les lectures de l'Alcorà, tenint en compte que es poden allargar fins tard i que «hi ha gent gran i gent que treballa».