27 de abril de 2020
27.04.2020
Regió7

El govern català reinicia el pla director econòmic de la Conca d'Òdena per via telemàtica

El conseller Damià Calvet comunica als politics anoiencs que s'han aturat les inversions, però activen els projectes

27.04.2020 | 19:23
El Conseller Damià Calvet reunit amb els representants polítics dels municipis de la Conca d'Òdena

Els alcaldes dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) per han mantingut aquest dilluns al migdia una reunió telemàtica amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet per tal de reactivar el pla director urbanístic d'Activitat Econòmica de la zona a l'entorn del municipi d'Igualada. En la trobada s'ha abordat el procés participatiu d'aquesst pla. La voluntat de la Generalitat es poder avançar en la tramitació tot i la crisi originada per la Covid-19. Les sessions presencials previstes se substituiràn per altres de caràcter telemàtic.

El procés participatiu s'havia d'haver presentat el 17 de març en un acte públic al Museu de la Pell, que va haver de ser anul·lat arran del confinament decretat pel brot de Covid-19. La nova situació ha obligat a adaptar la metodologia, de manera que el procés participatiu es farà per via temelàtica. En la trobada d'avui, el conseller ha informat que s'estan elaborant els materials audiovisuals i configurant els procediments informàtics per garantir la participació i generar dinàmiques que permetin generar aportacions al Pla, en absència de les sessions presencials que s'havien programat, repartides entre els diversos municipis de la Conca. La previsió és que el procés pugui culminar al setembre.

Els alcaldes i alcaldesses de la MICOD i el conseller Calvet han coincidit en la necessitat d'adoptar processos de simplificació administrativa i han valorat aquest nou impuls al pla director com una mostra d'ambició positiva de cara al futur del desenvolupament econòmic de la Conca d'Òdena.

Durant la reunió també s'ha comentat l'estat d'algunes actuacions previstes al territori. El conseller ha destacat que, amb motiu de la situació d'emergència, el Govern ha suspès l'execució de tota l'obra pública, però no ha aturat la gestió dels projectes. En aquest sentit, es manté el calendari previst per a l'enllaç d'Igualada amb la Ronda Sud, que podria tenir el projecte executiu finalitzat a final d'estiu, i també es manté l'estudi del nou enllaç des de Vilanova del Camí.

Els alcaldes i alcaldesses han consensuat amb el Departament de Territori la conveniència de reprendre l'opció d'allargar l'actual recorregut de la Ronda Sud perquè tingui continuïtat des de Santa Margarida de Montbui fins a Jorba, tal com es preveia en el plantejament inicial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook