El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat als alcaldes de l'Anoia que el govern català està accelerant l'assignació de més personal a la majoria de comandàncies dels mossos d'esquadra del país i als parcs de bombers. Es tracta d'incorporacions ja previstes, però que la Covid-19 n'ha aturat el procés. El conseller ho ha explicart en una reunió que va tenir ahir amb els reprentants polítics del territori que li han reclamat més presència policial i de bombers.

Buch s'ha reunit aquesta tarda per via telemàtica amb representants locals de l'Anoia per analitzar la situació de la comarca a causa de la Covid 19. A la reunió també hi ha participat el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Manel Pardo i el director dels Serveis Territorials d'Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, entre d'altres.

El conseller també ha volgut fer un agraïment especial als municipis de l'Anoia. "Gràcies per la feina que heu fet. Esteu en una zona molt afectada des del principi" i en aquesta línia, ha expressat que "sé que no ha estat fàcil, hem passat a una nova realitat i la ciutadania busca respostes i es dirigeix al seus representants polítics més propers i sou vosaltres qui els traslladeu aquesta confiança que necessiten".

En aquest sentit, Buch ha llençat un missatge d'optimisme. "Vull seguir esperonant-vos a seguir en aquests linia de treball. Tot ho heu i ho hem aconseguit a través del treball i del compromís individual i col·lectiu". "La millor herència als nostres fills és aquest sacrifici que estem fent, la part bona és la confiança en aquest país".

En aquesta reunió els alcaldes i alcaldesses de l'Anoia han traslladat al conseller Buch les seves inquietuds davant els propers mesos d'estiu pel que fa als àmbits que gestiona el Departament d'Interior. En aquest sentit, el conseller ha valorat positivament la trobada per "poder explicar-nos tots plegats la realitat i les sensacions que tenim i com podem ajudar-nos més". "Encara ens queda feina per fer i hem de continuar vetllat pel dia a dia".

Pel que fa a les peticions dels alcaldes sobre més recursos i efectius a la comarca, el conseller ha explicat que "en 16 mesos hem tirat endavant dues promocions de 750 mossos cada promoció i dues de 250 bombers" i ha lamentat que "amb la Covid s'ha hagut de frenat tot". "Ara hi ha un pla per accelerar-ho i hi estem treballant. No és només l'Anoia, és tot el territori que està mancat d'efectius, tant en el camp de Bombers com en el de Mossos d'Esquadra. Els estem fent tornar a marxes forçades, tant ràpid com puguem", ha manifestat.

En aquest sentit, el titular d'Interior ha explicat que "en el Pla 2020-2025, el cos de Bombers té aprovades quatre promocions de 250 bombers cada una, que són 1000 bombers més i en el campo de Mossos, teníem aquestes dues compromeses, i ara en funció de les jubilacions anticipades o les baixes, anirem variant el nombre que necessitem".

Buch ha expressat que "el procés és lent però es va fent i que tot i que hi hagi manca de personal", i en aquest punt "ha posat en valor la feina dels efectius que hi ha ara". "No podem tenir cap queixa perquè estan fent mans i mànigues, estan fent tot el que poden".

El titular d'Interior ha recordat que "la llei que hi ha de Bombers i de Mossos fa 26 anys que es va aprovar i per això necessitem un replantejament de dalt a baix pel que fa als agents, a la forma de treballar i també en la disposició a nivell de país perquè els cossos que es va dissenyar llavors no es la realitat que tenim ara al país".

En referència a la celebració de la Revetlla de Sant Joan, també a preguntes d'alguns alcaldes, Buch ha dit que "estem rebent moltes peticions dels ajuntaments i hi estem treballant".