L'Hospital d'Igualada reajusta l'acompanyament als pacients hospitalitzats i a partir d'aquesta setmana permet que els que no siguin positius de Covid-19 puguin tenir un acompanyant o famliar. Els visitants només hi podran estar 2 hores al dia.

Aquest acompanyament, segons fonts del centre assistencial, es fa "sota estrictes normes d'higiene i salut per tal de mantenir al màxim de seguretat, tant dels visitants com dels pacients i dels professionals".

Entre d'altres, aquestes mesures suposen que és obligatori l'ús de la mascareta quirúrgica i el rentat de mans a l'entrar i sortir del centre i de l'habitació. I que només hi podrà haver un acompanyant per pacient, que haurà de ser una persona que convisqui amb ell o ella o familiar de primer grau.

Els acompanyants hauran de passar pel seri d'Adminissions, que els facilitaran un addhesiu idenfiticador. Fonts hospitàries han explicat que "s'ha distribuït, que puguin venir acompanyants en diferents torns i segons siguin les habitacions números parells o senars" i han afegit que "els pacients ingressats a la UCI reben un altre tractament i és el propi personal d'aquest Servei qui pacta amb la família o acompanyant".

Les mateixes fonts han indicat que "no està permesa les visites socials o de cortesia, i en casos especials de pacients ingressats, es valorarà, de manera individualitzada, si s'autoritzarà o no l'acompanyament".