Prop d'un centenar de treballadors de l'Hospital d'Igualada s'han concentrat aquest divendres a les portes del centre sanitari per reclamar millores en les condicions laborals, i que se'ls retorni el 5% del sou que se'ls va retallar el 2010. En declaracions a l'ACN, el president del comitè d'empresa, Fara Ehsan, ha denunciat que la sanitat pública "pateix un infrafinançament des de fa molt de temps" i ha deixat clar que "és imprescindible que arribin més recursos per si al setembre arriba un nou rebrot de la covid".

L'Hospital d'Igualada va ser l'epicentre del brot de coronavirus més important del país. En aquest sentit, Ehsan ha dit que els professionals han "après molt" i creu que estan "més preparats".

Els manifestants també han reclamat millores en la contractació de personal que realitza suplències i una rebaixa de les ràtios de pacients que s'assignen a cada professional. A les pancartes que portaven els concentrats s'hi podien llegir missatges com 'La covid-19 no entén de categories. Retribució equitativa', 'Sanitat pública. Necessitem més recursos', o 'Retorneu-nos el nostre 5%. Ja fa 10 anys'.

El president del comitè d'empresa ha assegurat que "la sanitat pública és l'única que ha demostrat ser vàlida en aquesta pandèmia", ja que, segons ell, la sanitat privada "no ha fet res". Per això, ha dit, "necessitem més recursos perquè portem molts anys de retallades". "Moltes condicions han anat enrere, i això no pot ser", ha lamentat. "Som una sanitat barata i han de saber que si volen que fem una sanitat de veritat i, en cas que vingui un rebrot, tot això s'ha de solucionar", ha apuntat Ehsan.

En els darrers dies també s'havia sentit la queixa que es reduiria l'ús de les mascaretes de protecció FPP2 als procediments de risc. En aquest sentit, el president del comitè d'empresa ha dit que aquesta queixa ha fet per part d'un sindicat concert i l'ha titllat de "demagògica". Eshan ha dit que la reducció de l'ús de les mascaretes FPP2 forma part del procés de desescalada "i es fa a tots els hospitals de Catalunya i de la resta de l'Estat".

L'hospital d'Igualada va ser l'epicentre del brot de coronavirus més important del país amb més de 1000 casos de coronavirus. De fet, el centre igualadí va arribar a tenir un terç dels seus treballadors aïllats. Fara Eshan creu que ara els treballadors estan "molt més preparats", ja que han après molt de tota aquesta situació. "Si ara tornés un rebrot, tothom ja sap què ha de fer", ha expressat el president del comitè d'empresa.