El 29 de juny és la data de reobertura de la piscina del Molí Nou d'Igualada, que es mantindrà activa fins al 13 de setembre, en horari partit (de 9 a 14 h al matí i de 15 a 20 h a la tarda), amb una pausa al migdia perquè es pugui fer una desinfecció a fons de les instal·lacions. Així ho ha explicat aquest dimarts la regidora d'Esports i Promoció de la Ciutat, Patricia Illa, que també que l'aforament permès a la instal·lació s'anirà adaptant en cada moment a la normativa sanitària. Actualment, es permet una ocupació del 50% de la capacitat, amb distàncies de 2 metres entre les persones i l'obligatorietat d'accedir-hi amb mascareta. A l'entrada també es prendrà la temperatura als usuaris, com a mesura preventiva. Illa ha explicat que en aquesta reobertura no es podran utilitzar els vestidors, una mesura que pot canviar en funció de l'evolució de la normativa.

Pel que fa a la piscina Lluís Basas de les Comes, l'obertura serà a partir del dia 1 de juliol. L'horari serà de 6 a 22 h, de dilluns a divendres; els dissabtes de 8 a 20 h i els diumenges, de 9.30 a 14 h. Enguany la piscina també estarà oberta al mes d'agost en un horari que es determinarà en funció de la situació sanitària. En aquest equipament, els vestidors estaran oberts, amb ús limitat dels espais i les dutxes. S'ha buscat un equilibri perquè els clubs puguin reprendre els entrenaments de natació, natació sincronitzada i waterpolo i, alhora, els usuaris individuals puguin tornar a fer ús de les instal·lacions amb totes les garanties de seguretat. En ambdues instal·lacions esportives es faran neteges sis vegades al dia.

Aplicació per controlar els aforaments

Illa també ha destacat l'acord amb l'empresa Dotze de Juny per al disseny d'una aplicació web en què es podrà consultar en cada moment l'aforament que hi ha disponible a les dues piscines. "Això també ens permetrà estudiar quins són els horaris en què hi ha més gent a cada equipament i distribuir millor els esportistes en cada franja horària". La informació es pot consultar a recintes.cat/igualada, on també es podrà consultar l'aforament d'altres equipaments que acolliran activitats aquest estiu.

Pel que fa als pavellons esportius, aquesta setmana ja hi han començat les activitats d'estiu d'alguns clubs de la ciutat i les activitats municipals hi comencen el dia 29 de juny. En les cas de les Comes també s'hi realitzaran activitats d'altres empreses que ho han sol·licitat, sempre seguint els les normatives i protocols establerts per la Generalitat