Un intern del centre penitenciari de Brians I s'enfronta a una petició de la fiscalia de vuit anys de presó i una multa de 2.540 euros de multa per intentar introduir drogues al centre penitenciari.

L'acusat, J. L. I. C., estava en règim de pres preventiu quan el 6 de juny del 2018, davant les sospites dels funcionaris que pogués tenir droga, se li va fer un escorcoll a ell i a la seva cel·la, on van intervenir diverses substàncies que van resultar ser haixix i cocaïna, segons recull el relat del ministeri públic. La droga intervinguda estava embolicada amb plàstics i amagada en un paquet de tabac i en un pot de iogurt. Segons l'escrit d'acusació del ministeri públic, l'objectiu del reclús era vendre-la o distribuir-la entre altres reclusos del centre penitenciari.

Pel que fa a la droga intervinguda, segons el ministeri públic, l'haixix tenia un valor de 388 euros al mercat il·lícit, mentre que la cocaïna intervinguda, un valor de 247 euros.

El fiscal acusa el processat d'un delicte contra la salut pública comès en un centre penitenciari i demana per a ell vuit anys de presó i una multa de 2.540 euros.

El judici per aquest cas està previst que se celebri avui al matí a la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona.