La línia R4 de Rodalies ha viscut aquest dissabte el seu primer dia de tall de la circulació de trens entre les estacions de Martorell (Baix Llobregat) i Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), amb un servei alternatiu per carretera en autobús. Les obres -que està previst que s'allargaran quasi quatre mesos, fins al 15 de novembre- serviran per impulsar el corredor mediterrani i modernitzar el túnel de Martorell. Diversos usuaris es queixen però que aquest tall de l'R4 comporta que s'hagi triplicat el temps necessari per fer els seus trajectes. "Això és una odissea. El que abans feia en 45 minuts ara necessito unes tres hores de viatge", ha lamentat la Jacqueline Barahona, provinent de Mollet del Vallés i amb destí Vilafranca del Penedès.

"He sortit de la feina a les 07.30 hores, ja són les 10 hores i estic a Martorell. Estic cansada i demà em toca fer el mateix", ha continuat la Jacqueline abans d'agafar el bus directe habilitat per Renfe entre Martorell i Sant Sadurní d'Anoia, amb sortida del passeig Catalunya. En paral·lel, la companyia ha posat un altre bus amb parada intermèdia a Gelida que surt just davant de l'estació, al carrer del Comerç. El circuit per accedir als dos busos està senyalitzat a les andanes de l'estació de Martorell, també amb nombroses marques al terra i la presència de mitja dotzena d'informadors.

"El conductor del bus s'ha perdut per Martorell"

El problema és que alguns conductors d'autobús encara no se saben la ruta. "Vinc de Sant Sadurní d'Anoia i vaig a Barcelona. Hem tardat quasi una hora perquè el conductor no se sabia el camí i hem estat donant voltes per Martorell", ha criticat en Khamal. "Arribaré tard a la feina. Havia de ser a les 10 hores a Cornellà de Llobregat. Son ja les 10 i encara estic a Martorell", ha constatat l'usuari abans de dirigir-se a corre-cuita per agafar el tren de l'R4.

Altres persones amb previsió ja s'han apropat avui a l'estació de Martorell per comprovar de primera mà el que hauran de fer de cara a dilluns, primer dia laborable amb aquest tall de l'R4. "Jo he d'anar de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia i he vingut a mirar quin bus he d'agafar. Tardaré un mínim de 40 minuts més per fer aquest petit trajecte", ha comentat la Norma Lucero. "Aquestes obres són un perjudici molt important", ha conclòs Lucero.