Santa Margarida de Montbui posarà en marxa aquest final de juliol un nou model de recollida per als residus voluminosos. El servei vol donar resposta a un problema recurrent al municipi com és l'abandonament de mobles i andròmines al carrer fora del calendari establert fins ara, segons han explicat fonts municipals. La nova recollida passarà a fer-se porta a porta i els veïns hauran d'avisar que tenen residus que es poden incloure en aquesta categoria de voluminosos.

Durant la setmana passada, l'Ajuntament va enviar una carta a totes les cases de la població explicant el funcionament del servei, i es lliurarà un imant per tenir a mà les vies de contacte. També es farà publicitat del nou servei a través de cartells informatius que es penjaran en comerços i cartelleres municipals.

L'Ajuntament ha explicat, també, que després de la posada en marxa d'aquest servei, es realitzaran inspeccions periòdiques per detectar possibles males pràctiques i informar els veïns i veïnes propers al punt detectat.

Per altra banda, també es clausuraran els punts habituals d'abandonaments amb la seva neteja i senyalització.

El servei preveu fer una recollida porta a porta, però cal que el veí que vol fer ús del servei truqui a l'Ajuntament (938034735), o bé que escrigui un correu electrònic a montbui.mediambient@montbui.cat. Un cop fet aquest tràmit, caldrà dipositar els residus davant del portal de casa, unes hores abans de l'hora concertada per a la recollida.

Cada setmana es retiraran els residus admesos, com ara mobles (sofàs, portes, armaris, taules, cadires), electrodomèstics, matalassos, somiers o material corresponent a poda.