Els veïns de Calaf tornen a estar sense aigua potable. Segons ha informat a l'Ajuntament l'empresa Aigües de Manresa, encarregada del subministrament, els nivells de nitrats estan per sobre dels 50mg/l. Segons l'empresa la raó es deu a la reducció del cabal disponible de la riera del Mantellí. Sense establir terminis, apel·len al fet que la situació "podria millorar si augmenta el cabal disponible". Cal recordar que el municipi ja va estar aquest any cinc setmanes sense aigua potable per l'augment dels nitrats.

Segons Aigües de Manresa tot i que els nivells de nitrats superen els 50 mg/l, és a dir, estan per sobre del límit permès per la normativa vigent, asseguren que d'acord amb els criteris de la FAO-OMS, la ingesta tolerable de nitrats és de 219 mg/dia per persona. Això equivaldria, afegeixen, a 3,3 litres diaris d'aigua que tingués un contingut de 65 mg/l de nitrats.

No obstant això, recorden que hi ha sectors de la població als quals la ingesta habitual de quantitats elevades de nitrats els hi podria perjudicar. Per aquesta raó demanen especialment que s'abstinguin de beure o cuinar amb aigua de l'aixeta les dones embarassades i els lactants; i les persones amb acidesa gàstrica reduïda, amb dèficits de nicotinamida-adenina-dinucleòtid, baixos nivells de l'enzim metahemoglobina reductasa, o amb anomalies estructurals de l'hemoglobina.