Els casos positius de la pandèmia de Covid-19 a Olesa de Montserrat s'han incrementat en la darrera setmana, pràcticament el doble dels ultims registres, segons dades facilitades per l'Ajuntament d'aquest municipi del Baix Llobregat. L'Ajuntament ha publicat les dades de egistre del CAP del municipi, i, segons aquest registre, s'han detectat 22 casos positius a la prova PCR al municipi en els darrers 7 dies. En un registe anterior dels primers quinze dies d'agost (dues setmanes), pràcticament hi havia el mateix nombre de contagiats (24). Els casos actius, sota seguiment domiciliari, en la darrera setmana se n'han comptabilitzat 32. Recordar que en la primera quinzena n'eren 11.

Des que el CAP d'Olesa es va assumir la realització de proves de detecció a la població que presenta símptomes compatibles amb la Covid-19, fins aquesta setmana, s'han realitzat un total de 1.487 PCR.

El Centre d'Assistència Primària realitza la prova de PCR, segons han explicat les mateixes fonts municipals, a persones que presenten símptomes compatibles per Covid-19 com febre, tos seca, cansament, dolors generalitzats, congestió nasal, cefalea, conjuntivitis i d'altres. També es realitza la prova a tota persona que ha tingut un contacte estret amb un cas clarament sospitós o confirmat. En casos de persones que porten 10 dies d'evolució (o 14, depèn de circumstàncies que valora l'Equip d'Atenció Primària) i en què persisteixen símptomes, es repeteix la prova.

Pel que fa a les residències de persones grans, es realitzen les proves PCR als residents i professionals amb sospita clínica i els seus contactes estrets. També es fa la prova a tots els residents abans d'entrar al centre i als treballadors que tornen de vacances després de 3 setmanes. Pel que fà a treballadors essencials, se'ls realitza la prova PCR en cas de sospita clínica, de contacte estret i en reincorporar-se a la feina. També es realitzen proves a aquells ciutadans que les autoritats sanitàries ho demanin.

La regidoria de Salut Pública insta a la ciutadania d'Olesa a complir les mesures que el govern de la Generalitat ha fet públiques i que s'han d'aplicar fins a l'inici de curs escolar -durant tres setmanes-. Des de l'Ajuntament es fa una rida a atendre la petició d'abaixar l'activitat, reduir la interacció social per aplanar la corba de contagis. La restricció principal limita les trobades a un màxim de 10 persones.