L'Ajuntament d'Esparreguera ha convocat 3 places d'auxiliar de gestió i una per a la neteja d'edificis en una nova edició dels Plans d'Ocupació subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Els contractes seran de 9 mesos i estan dirigits a persones que hagin quedat a l'atur com a conseqüència de la pandèmia de covid-19 i a oferir oportunitats professionals a perfils en risc de caure en situació d'atur de llarga durada.

Les sol·licituds per optar a qualsevol de les places obertes s'han de presentar abans del proper 4 setembre telemàticament o bé a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, amb cita prèvia, segons han explicat fonts municipals. L'Ajuntament d'Esparreguera presta assessorament a aquest col·lectiu amb necessitats de reinserció en el mercat laboral a través del Servei Local d'Ocupació, de Cal Trempat.

Aquest no serà el darrer pla d'ocupació de l'any. Al setembre se'n preveu un altre, amb fons propis municipals, per a la contractació de personal vinculat a la Unitat d'Atenció Transversal (UAT).

La nova convocatòria de plans d'ocupació del SOC està adreçada a persones més grans de 16 anys inscrites com a demandants d'ocupació al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i que no cotitzin en cap règim de la Seguretat Social.

Pel que fa a les dues places d'auxiliar de gestió de la línia de contractació vinculada als efectes de la covid-19, l'únic requisit específic és haver-se quedat a l'atur a partir del 16 de març del 2020.