Un estudi realitzat per l'Hospital d'Igualada durant els mesos de març i abril revela que el 71,6% dels treballadors del centre va patir símptomes d'ansietat, i el 60,3%, de depressió. D'altra banda, el 14,5% dels enquestats va manifestar que va patir símptomes d'estrès agut.

L'estudi va analitzar l'estat emocional d'un total de 395 treballadors amb l'objectiu d'esbrinar com la pandèmia de la covid-19 ha afectat la salut mental dels sanitaris. D'altra banda, l'estudi també assegura que alguns dels factors de risc que anaven associats a un major malestar psicològic van ser el fet de ser dona o home jove; treballar com a auxiliar d'infermeria, zelador o tècnic de radiologia; estar en contacte directe amb pacients covid; o no fer-se la PCR.

D'altra banda, un altre estudi indica que el 65% de la població té símptomes d'ansietat o quadres depressius, la majoria amb símptomes lleus, a causa del confinament per la covid-19, segons un estudi fet a partir de 5.000 enquestes anònimes on han participat investigadors de l'IDIBAPS de l'Hospital Clínic de Barcelona. L'estudi s'ha publicat a la revista Journal of Affective Disorders. Psiquiatres reunits aquests dies a Barcelona en un congrés també han indicat que hi haurà «un empitjorament de la salut mental de la població a causa dels rebrots per la covid-19 i l'increment de contagis», segons exposen en un comunicat.