La Policia Local d'Esparreguera considera que les males olors que han estat l'origen de les queixes de veïns de la urbanització Mas d'en Gall d'aquesta població poden tenir a veure amb l'adob que s'ha fet servir per tractar els camps de la zona de Can Golart. Es tractaria de material d'origen orgànic.

Els agents es van desplaçar a la zona després de rebre nombroses trucades des de diferents punts del municipi, moltes des del barri de Mas d'en Gall, que denunciaven una forta olor. L'associació de veïns d'aquest barri també va alertar el telèfon d'emergències 112, des d'on es va enviar el cos dels Agents Rurals per inspeccionar la zona.

Els Agents Rurals van interposar una denúncia al propietari dels terrenys propers a la carretera de Mas d'en Gall per incompliment de la norma en el tractament de llots de depuradora.

Les queixes des de diferents indrets d'Esparreguera es van intensificar entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana i referien una forta olor de residu orgànic des de dilluns passat a la nit. Moltes de les queixes apuntaven a l'abocador de Can Mata, ubicat als Hostalets de Pierola, com a possible font de la fortor i és per això que el departament de Territori de l'Ajuntament va consultar a l'abocador si eren coneixedors d'aquest increment de les males olors.

Finalment, la Policia Local d'Esparreguera es va desplaçar a la zona assenyalada pels veïns i veïnes com a possible focus de la fortor i va constatar que s'havien llaurat uns camps fent servir una substància de caràcter orgànic, possiblement residus de depuradora, que desprèn olors compatibles amb la fetor referida per la població d'Esparreguera. La utilització de llots de depuradora com a fems és legal, però s'han de seguir les instruccions en el seu tractament.