L'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya d'Esparreguera, amb l'ofrena floral a l'escultura de La Flama, a la plaça del Centre, se celebrarà divendres que ve en un format adaptat per garantir la distància de seguretat entre els assistents. La tradicional ballada de sardanes que els dar-rers anys s'ha celebrat a la plaça de Catalunya coincidint amb la festa major del barri de La Plana es transformarà en un concert de cobla que tindrà lloc a la plaça del Centre el mateix 11 de setembre a la tarda. Ambdós actes tindran control d'aforament i mesures de prevenció, com ara la presa de temperatura als assistents o el subministrament de gel hidroalcohòlic. D'altra banda, per segon any consecutiu, Esparreguera tindrà un acte reivindicatiu de la Diada a la plaça de la Pagesia, que, segons va explicar el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Alfons Puche, també serà en format reduït i amb mesures de seguretat.

Per a l'acte institucional commemoratiu de l'11 de setembre, l'Ajuntament ha demanat a les diferents entitats i associacions de la vila que confirmin la seva assistència i que hi facin anar una única persona representant per tal de reduir l'aforament i assegurar la distància de seguretat entre tots els assistents. Amb la confirmació de totes les entitats presents a l'ofrena floral, que tindrà lloc divendres vinent a les 11 del matí, el consistori distribuirà cadires i senyalitzarà la ubicació on s'hauran de col·locar els diferents participants a l'acte.

Abans de l'ofrena, la commemoració inclourà una lectura de textos i, a continuació, es farà sonar Els segadors. La commemoració, un any més, tindrà lloc a l'escultura de La Flama, a la plaça del Centre, que simbolitza la unitat dels Països Catalans. Per accedir a l'acte hi haurà control d'accés, es prendrà la temperatura als assistents i es distribuirà gel hidroalcohòlic.