ERC d'Igualada ha demanat al govern municipal que el pressupost previst per a la festa major de la ciutat es destini, enguany, a polítiques socials i econòmiques per als ciutadans i ciutadanes. En un comunicat, ERC assegura que «aquesta demanda ja la vam fer a les taules econòmiques i socials de l'Ajuntament, on malauradament no s'ha complert el que el govern va dir que faria per tal d'ajudar les famílies igualadines i tampoc s'ha consensuat un pla econòmic i social per afrontar la crisi que estem patint».

Els republicans consideren «imprescindible» que s'emprenguin mesures econòmiques i socials «contundents» per «ajudar aquelles famílies amb dificultats» així com també per ajudar «el teixit econòmic, comercial i empresarial de la ciutat» davant «les evidents dificultats que ha generat la crisi del coronavirus i que sens dubte s'incrementaran en els propers mesos».

Els representants d'ERC apunten en un comunicat que «l'Ajuntament ha d'incrementar de manera molt substancial els recursos que destina a contrarestar la crisi econòmica i social que estem patint», ja que «a Igualada estem quedant enrere», i recorden que «molts ajuntaments semblants al nostre ja han presentat un pla de xoc amb mesures socials i econòmiques destinant molts recursos econòmics».

Els republicans «lamenten» que en els darrers anys d'ençà de l'última crisi econòmica el govern municipal «no hagi emprès» polítiques per assegurar que «ningú torni a quedar enrere» i consideren que «no s'han fet els deures en àmbits tan vitals com l'habitatge, la fiscalitat, el foment del comerç local i la protecció social».