L'Ajuntament de Masquefa ha clausurat l'àrea d'aportació de restes vegetals de la urbanització d'El Maset davant dels reiterats actes d'incivisme. Per no desatendre el servei, l'Ajuntament ha posat a disposició una recollida porta a porta gratuïta de materials voluminosos. I per fer-ne ús, els veïns es poden posar en contacte amb el servei al telèfon 93 708 60 96, on es fixen les hores de recollida.

El govern local ha pres la decisió de tancar una de les quatre àrees existents, la del carrer Maset de la urbanització d'El Maset, davant del local de l'associació de veïns, per actes incívics. Hi ha hagut abocament incontrolat de residus per part de particulars i l'abocament de restes de poda procedents d'empreses de fora del municipi. Unes pràctiques que representen un important sobrecost en el servei de recollida d'aquests residus; i que per tant, impliquen l'assumpció de costos per part de tota la població.

Enrique Gómez, regidor de Medi Ambient, admet que tancar aquesta àrea pot generar molèsties i explica que és una decisió que lamentem haver de prendre». En aquest sentit, Gómez avança que «seguirem fent tota la pedagogia necessària entre la població i les administracions per tal d'erradicar aquestes pràctiques del nostre municipi i consolidar a Masquefa i a les seves urbanitzacions una cultura del reciclatge i de la correcta gestió dels nostres residus que és imprescindible per a garantir el benestar i el desenvolupament social, econòmic i mediambiental de la nostra vila».

Mentrestant, l'Ajuntament ha redirigit els veïns al servei porta a porta, que té caràcter gratuït, i que evitarà l'acumulació de material als punts de recollida.