"No pot ser que uns vulguin un president no-administratiu, d'altres eleccions i uns altres no vulguin fer pública la seva postura. Nosaltres, els independentistes, n'estem farts i fartes de tanta divisió política. Ens hi juguem la credibilitat com a moviment si no aconseguim traçar una estratègia comuna al voltant de la inhabilitació. Necessitem que els nostres partits s'apliquin el Sit and Talk a ells mateixos. Nosaltres estem disposats a aportar tot el nostre entusiasme per defensar les nostres institucions". L'ANC d'Igualada ha emès un comunicat coincidint amb la vista al tribunal Suprem de l'Estat i la petició d'hhabilitatció del President de la Generalitat. Seria el primer president en exercici inhabilitat per l'Estat.

Els responsables de l'entitat independentista es mostren convençuts que encara que hi hagi ara una sentència en contra dels interessos del president Quim Torra en una segons inst'ancia, recorrent a Europa, hi podria haver una resolució en sentit favorable. Però més enllà del debat judicial, afirmen que "l'Assemblea té el deure de marcar l'agenda política i d'enfocar-la a la causa de la llibertat de Catalunya, ho farem ara i sempre".

L'Assemblea anuncia respostes a la sentència "en calent i diferit" i posa sobre la taula que "vuit dels deu Presidents de la Generalitat en la seva etapa democràtica han estat perseguits per l'Estat Espanyol en monarquia, república i dictadura". Per avui, l'Assemblea ha convocat una concentració a les 8 del vespre davant dels jutjats d'Igualada.