19 de setembre de 2020
19.09.2020
Regió7

Òdena assegura que si es fa el polígon a l'aeròdrom serà «lluny dels habitatges»

L'Ajuntament subratlla que qualsevol desenvolupament es realitzaria respectant l'entorn natural

18.09.2020 | 22:28
Pista de l'aeròdrom d'Igualada-Òdena després que se'n fes una actuació de remodelació

L'Ajuntament d'Òdena ha volgut deixar clar als veïns del municipi que si el Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena acaba preveient un polígon a la zona de l'aeròdrom, aquest quedaria «allunyat» dels habitatges.

Després que el consistori de Vilanova del Camí es mostrés contrari a oferir els terrenys de Can Titó, l'Ajuntament d'Òdena, a través d'un comunicat, ha explicat que s'està estudiant la possibilitat que es faci a prop de l'aeròdrom però amb limitacions.

D'una banda, afirma que es protegirà el creixement residencial del nucli de Pla d'Òdena cap a l'autovia A2, i que, en cas que es fes al voltant de la pista de l'aeròdrom, quedaria allunyat de les zones d'habitatges del Pla d'Òdena.

Fonts de l'Ajuntament han destacat que el projecte es troba en una fase inicial i que es farà només si hi ha «una demanda real». Expliquen que es prioritzaria la instal·lació d'indústries «que aportin un alt valor afegit» i que generin «llocs de treball de qualitat vinculats a un tipus d'activitat lligada a l'aeronàutica i noves tecnologies».

Si s'acaba fent, afegeixen, es desenvoluparà «per fases, no urbanitzant tota la zona de cop, i amb un creixement sostenible, respectant l'entorn natural, protegint el Pla d'Oranies i els camins i les zones de passeig existents a Òdena».

Cal recordar que el Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena s'està sotmetent a debat amb el territori. Inicialment preveia urbanitzar la zona de Can Morera, al terme d'Òdena, una proposta que el consistori, a través d'una moció aprovada en el ple municipal, va rebutjar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook