Els Mossos d'Esquadra han intervingut 8.244 fòssils espoliats en diversos jaciments paleontològics de Catalunya els darrers anys, que estaven en possessió d'un veí d'Igualada de 70 anys. Segons un comunicat de la policia catalana, les peces haurien estat sostretes presumptament per un home conegut com el senyor dels crancs perquè majoritàriament tenia crustacis decàpodes de quatre espècies diferents.

La investigació va començar el 2016 quan es va detectar que havien fet diversos espolis al jaciment del paratge del Clot Sant Romà. El 9 de març del 2019 van sorprendre un espoliador a qui li van intervenir divuit fragments de fòssils de crancs que acabava d'extreure del jaciment i que tenien una antiguitat d'entre 35 i 45 milions d'anys. A banda, també se li va comissar una targeta de memòria amb fotografies d'extraccions similars. Segons la investigació policial, l'home, de 70 anys i nacionalitat espanyola, cometia delictes similars com a mínim des del 1996.

La investigació i les actuacions policials han conclòs que el valor dels danys ocasionats i el material intervingut supera els 140.000 euros. Actualment, els fòssils decomissats són en dipòsit judicial al departament de Cultura.