Esparreguera tindrà crematori i un nou servei de tanatori i oratori a final d'any. L'empresa funerària Pomfusa està enllestint les obres d'un nou edifici de serveis funeraris en el qual ha apostat per les innovacions tecnològiques i sanitàries.

El nou centre de serveis funeraris disposa d'un sistema per a l'aprofitament de l'energia tèrmica d'última tecnologia, sistema de recuperació de les aigües pluvials i aportació d'energia elèctrica provinent de generació solar. En l'àmbit sanitari, l'edifici s'ha equipat seguint les necessitats que ha generat la pandèmia actual.

L'edifici queda ubicat al xamfrà del número 1 del carrer de la Fresa i el número 32 del carrer del Torn, al polígon industrial Can Roca d'Esparreguera. Està distribuït en tres plantes, un soterrani d'ús exclusivament intern, amb una àrea per al condicionament dels difunts, així com una sala refrigerada, un aparcament de vehicles i un magatzem de mercaderies.

La primera planta -a peu de carrer- té tres sales de vetlla, un oratori de forma hexagonal amb una capacitat per a 150 persones, un crematori incinerador de cadàvers, una àrea de comiat per a les famílies, una recepció, una oficina d'atenció al públic, lavabos i una àrea comercial. Una de les novetats és que cada sala de vetlla està dividida en tres espais: un espai més íntim per a les famílies, una avantsala i una terrassa exterior.

La segona planta, anomenada planta tècnica, disposa, entre d'altres, d'un sistema de filtració de gasos i aprofitament de l'energia tèrmica d'última tecnologia. A l'espai exterior que envolta l'edifici hi ha els aparcaments per als usuaris, els accessos a les instal·lacions per als usuaris i a l'àrea interna de l'empresa, zones enjardinades i de descans.

El gerent de Pomfusa SA, Serveis Funeraris, Jordi Casanovas, assegura que «hem volgut que sigui una edificació emblemàtica quant a l'estètica i la funcionalitat. Hem apostat per una producció pròpia de les energies que consumim i, en aquest sentit, ens sentim orgullosos de ser-ne pioners. També hem adaptat les instal·lacions a les necessitats actuals que vivim amb la pandèmia».

Pomfusa SA, Serveis Funeraris té previst que el nou edifici d'Esparreguera entri en funcionament al final del 2020. Tenint en compte les restriccions que hi ha actualment provocades per la pandèmia sanitària, l'empresa té previst organitzar un seguit de jornades de portes obertes per a grups reduïts per visitar les instal·lacions.

L'empresa Pomfusa SA, Serveis Funeraris dona servei a 16 municipis de les comarques del Baix Llobregat, l'Alt Penedès, l'Anoia i el Vallès Occidental. Té la seu central a Martorell, però també té servei en poblacions com ara Olesa i, a partir de final d'any, Esparreguera.