L'Octubre Solidari era tradicionalment el marc perquè entitats d'Igualada mostressin a la ciutat la seva activitat, a través d'exposicions, xerrades, presentacions o altres accions de difusió, com la Mostra d'entitats. I la proposta es manté per aquest 2020.

Les restriccions sanitàries obliguen a replantejar els actes públics i el format de l'Octubre Solidari «serà diferent», segons expliquen fonts municipals. Es donarà visibilitat a les entitats de cooperació i solidaritat, que integren la Comissió Igualada Solidària, a través dels mitjans de comunicació. Tothom podrà conèixer quines entitats en formen part, com s'hi pot col·laborar, quines necessitats i projectes tenen.

Igualada Solidària és un punt de trobada per a una vintena d'organitzacions que treballen per ajudar les persones més necessitades i per reduir les desigualtats existents, tant en països del nord, com en països del sud. Executen projectes arreu del món; projectes sanitaris, educatius, de comerç just, pel treball digne, a favor de la pau, i per reduir la pobresa.

Tot i les limitacions, ja s'han programat algunes activitats de l'Octubre Solidari. El dilluns 19 d'octubre, a les 18 h, hi ha prevista la conferència virtual «Rescatant vides a la deriva», a càrrec de Lluís Fuster, voluntari de l'ONG Proactiva Open Arms. Aquest és un acte que organitza Auga i Fes.

Per al dimarts 20 d'octubre, a les 20 h, a l'Ateneu Cinema, hi ha prevista la projecció del documental Cartas mojadas, un treball dirigit per Paula Palacios que exposa el drama que pateixen les persones que emprenen viatges per poder continuar vivint. I que, quan arriben a un altre indret, es veuen abocades a unes condicions de vida molt precàries en països que moltes vegades els desatenen o els rebutgen.

Per últim, el dilluns 2 de novembre, a les 19.30 h, a l'Espai Cívic Centre, es presentarà el llibre Cap altre amic que les muntanyes, escrit a partir de missatges de whastapp pel refugiat kurd /iranià Behrouz Boochani des d'un camp de refugiats australià. L'acte inclourà l'actuació musical de Marc Mateu.

En les properes setmanes s'hi podrien afegir més actes.