03 de octubre de 2020
03.10.2020
Regió7

Òdena reclama a la Generalitat que actuï contra l'ocupació «delictiva»

Denuncia que hi ha un increment de casos i es queixa de la inseguretat i problemes de convivència

02.10.2020 | 23:42
Blocs ocupats a Òdena

L'Ajuntament d'Òdena exigirà a la Generalitat que «actuï» davant de l'increment evident de casos d'ocupacions delictives i contra els problemes de convivència que generen. El ple ha aprovat una moció on reivindica un pla interdepartamental contra l'ocupació i amb la «coordinació efectiva» dels diversos cossos policials. També reclama dotar de més competències els governs municipals per poder «amb celeritat i diligència». Insta a crear la figura del Fiscal especialitzat en aquelles zones en què la problemàtica sobre les ocupacions i els delictes vinculants suposin una sobrecàr-rega del sistema, i reclama que els òrgans judicials estableixin «uns criteris interpretatius clars», mentre no es modifiqui la legislació sobre la matèria.

El govern municipal de Fem Òdena ja va denunciar l'auge de les ocupacions delictives al municipi al principi d'any. No obstant això, ha estat el grup municipal del PSC qui va presentar la moció al ple municipal, a la qual es van adherir Fem Òdena i Òdena a Fons.

L'acord apel·la a la necessitat de lluitar per erradicar la conflictivitat social i de convivència derivades de les ocupacions delictives, lluitar contra l'existència d'habitatges buits de grans tenidors, impulsar polítiques d'habitatge eficaces i incrementar exponencialment els recursos que s'hi destinen, reforçar la coordinació de les administracions i establir un criteri uniforme de les fiscalies generals de les comunitats autònomes sobre l'ocupació il·legal. Apunta a la necessitat d'abordar de manera diferent les diverses tipologies d'ocupació i lluitar de manera «efectiva» contra les màfies que s'aprofiten de la necessitat de les famílies.

El text demana, d'una banda, que el Govern de la Generalitat actuï davant de l'increment evident de casos d'ocupacions a Catalunya i contra els problemes de convivència que aquesta realitat genera a través d'un pla interdepartamental contra l'ocupació i amb la coordinació efectiva dels diversos cossos policials a través de les juntes de seguretat del municipi d'Òdena.

També exigeix modificar el Decret llei 17/2019 de mesures urgents per a l'accés a l'habitatge per dotar de més competències els governs municipals per actuar de manera eficaç contra la delinqüència i les ocupacions il·legals. Considera que cal impulsar convenis amb els municipis, amb delegació de tasques i de recursos de proximitat, per poder afrontar les ocupacions amb celeritat i diligència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook