Els vint-i-nou treballadors que estaven confinats aquest dissabte a les instal·lacions de l'empresa Cargill a Martorell (Baix Llobregat) per protegir-se d'una fuita d'àcid, ja controlada, han abandonat els llocs en els quals estaven refugiats, segons han informat a EFE fonts de Protecció Civil.

El succés ha tingut lloc cap a les 9:45 hores aquest matí quan els mateixos empleats han alertat d'una fuita d'àcid clorhídric en la canalització d'un dipòsit a les instal·lacions de Cargill a Martorell, per la qual cosa Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Plaseqcat per incident químic.

La fuga, ocasionada pel tall d'un tub del tanc, ha generat vapors que s'han concentrat a la zona afectada de l'interior de la indústria, circumstància que s'ha vist afavorida per la falta de vent, tot i que posteriorment s'han dissipat. El succés no ha ocasionat cap ferit i no ha afectat cap instal·lació propera a la fàbrica.

Fonts dels Bombers de la Generalitat han dit a Efe que l'empresa ha activat també els protocols d'autoprotecció denominats PAU i ha confinat als treballadors que es trobaven en aquell moment en la indústria per protegir-los.

Els bombers han desplaçat deu vehicles a el lloc de l'esdeveniment, entre ells el Furgó de Risc Químic, i han pogut taponar completament la fuga i controlar l'abocament sobre dos quarts d'onze del matí.

L'empresa, per la seva banda, ha disposat una cisterna que a hores d'ara treballa per buidar el dipòsit i emmagatzemar l'àcid en bidons.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat a la zona, amb caràcter preventiu, dues ambulàncies per aquest operatiu, en què també han participat els Mossos.

La factoria de la multinacional Cargill en què ha tingut lloc la fuga està ubicada al carrer Marie Curie, nombre 6, de Martorell.