Una fuita d'àcid clorhídric en una empresa de química alimentària de Martorell va obligar a confinar 29 persones ahir al matí. El vessament es va produir a l'interior d'un tanc de la fàbrica de la multinacional Cargill, situada al número 6 del carrer Marie Curie, perquè una de les juntes d'una canonada es va trencar. L'incident va tenir lloc cap a tres quarts de 10 del matí i Protecció Civil va activar el Plaseqcat com a mesura preventiva. S'hi van desplaçar una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat que van treballar per contenir la fuita. Cap persona va resultar ferida.

Al migdia, els treballadors que estaven confinats a les instal·lacions de l'empresa Cargill per protegir-se van abandonar els llocs en els quals estaven refugiats. La fuga va generar vapors que es van concentrar a la zona afectada de l'interior de la indústria, circumstància que es va veure afavorida per la falta de vent, tot i que posteriorment es van dissipar.

L'empresa, per la seva banda, disposava d'una cisterna que ahir treballava per buidar el dipòsit i emmagatzemar l'àcid clorhídric en bidons.