21 de octubre de 2020
21.10.2020
Regió7

173 comerços de la Conca d'Òdena han hagut de baixar la persiana per la pandèmia

La MICOD ha repartit un milió de l'ajut directe de la Generalitat entre 773 establiments d'Igualada i el seu entorn

21.10.2020 | 13:12
El centre comercial d'Igualada

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d' Òdena (MICOD) ha dedicat 1 milió d'euros de l'ajut de la Generalitat (1,5 milions) a l'ajut directe a 773 comerços. D'aquests, 173 es van veure obligats a tancar i 10 més van veure reduïda dràsticament la seva facturació. Aquest 1,5 milions a fons perdut va ser concedit per la Generalitat. La MICOD aplega 7 municipis d'Igualada i el seu entorn.

El mig milió restant de la subvenció es destina, segons han explicat fonts de l'entitat intermunicipal, a altres actuacions per tal d'ajudar a la represa, recuperació i reactivació de les seves activitats econòmiques; que es duran a terme per part de la mateixa Mancomunitat, els 7 Ajuntaments de la Conca d' Òdena i les Entitats de l'àmbit del comerç del nostre territori.

En el cas de la MICOD, a més de les ajudes directes, s'han creat campanyes dirigides a promocionar el comerç local i la restauració, campanyes que s'han anat adaptant a la situació i mesures marcades, amb el missatge "Ara més que mai, jo compro a casa" a fi de sensibilitzar a la població sobre la importància de la compra de proximitat.

Davant les noves mesures i restriccions activades la darrera setmana s'ha activat una nova acció amb el lema "Vens o Vinc" per promoure els serveis de lliurament a domicili i per emportar-se de l'oferta culinària dels restaurants de la Conca.

Paral·lelament a les campanyes, la MICOD ha impulsat el web concacomerç.cat, una plataforma de serveis, en què el comerciant pot donar visibilitat i promocionar el seu negoci, i la ciutadania pot consultar els diferents comerços de la Conca, les seves promocions i esdeveniments. També inclou una àmplia oferta de restauració i un apartat amb propostes d'oci, cinema, actes culturals, activitats lúdiques, entre d'altres.

Una part dels diners també s'han destinat a formació. L'entita ha dut a terme diferents cursos en línia gratuïts adreçats als comerciants i emprenedors locals. S'hi ha tractat temes com els nous models de comerç i les eines digitals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook