L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres que el govern ha decidit fer una "congelació total" de les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics municipals. "Per tant -ha aclarit el batlle- els impostos que els ciutadans han pagat aquest any seran exactament els que pagaran l'any 2021". Castells ha afegit que ara s'iniciaran les converses entre els grups municipals per a la confecció del pressupost municipal per a l'any que ve.

També en relació amb la situació econòmica, la tinenta d'alcalde d'Hisenda Carlota Carner ha explicat que quan la pandèmia estava en el seu punt més àlgid a Igualada, l'Ajuntament va prendre mesures de xoc i urgents en l'àmbit tributari, que van suposar una disminució d'ingressos d'1,5 milions d'euros. A més, a causa de la situació sanitària, aquest any l'Ajuntament ha hagut d'afrontar despeses que no estaven pressupostades i que, fins ara, es quantifiquen en 600.000 euros, que s'han destinat a temes com tasques de neteja i desinfecció, adquisició d'equips de protecció o adaptació d'espais i activitats. Carner també ha explicat que "ha calgut reforçar els serveis socials, que són els que estan a primera línia donant suport i atenció a les famílies i col·lectius més vulnerables", i ha citat com a exemples la contractació d'assistents socials, el reforç del servei d'àpats a domicili i del SAD o les targetes moneder.

La regidora ha afirmat que "arribem a finals d'anys, però la pandèmia torna a estar molt present, afectant les famílies, els petits negocis, els comerços, bars i restaurants. Per això cal destacar que aquesta setmana s'han començat a fer efectius els 750.000 euros d'ajuts directes al comerç i s'ha començat activar, també, els 100.000 de recursos propis de l'Ajuntament que es destinen a ajuts sectors relacionats amb l'ensenyament i la cultura".

Per la seva part, ERC ha reclamat aquest dimecres al matí, que el govern local condonés el pagament d'impostos com l'IBI i les escombraries a un sector com el dels bars i restaurants i un altre com el dels centres d'estètica que s'han vist afectats per les darreres mesures restrictives que ha imposat la Generalitat per reduir els efectes de la covid.