Els estudiants que formaran part de la primera promoció del grau en Tècniques d'Interacció Digital i de Computació (TIDC) del Campus Igualada-UdL han iniciat ara les pràctiques professionals en empreses del sector tecnològic. Les pràctiques professionals que formen part del currículum previst en el grau.

Es tracta dels estudiants de la promoció del 2018, que ara inicien el seu darrer curs dins del programa de formació dual per accedir a un contracte remunerat i que es pot conciliar amb els estudis. Segons ha informat l'associació TIC Anoia, tots els alumnes que cursen aquest grau han pogut contactar personalment amb les empreses que estaven a la seva disposició i tots han pogut escollir l'opció que s'adaptava millor als seus interessos.

En aquest sentit, les empreses que acullen els estudiants han fet diferents propostes d'activitats formatives que estan del tot relacionades amb la seva oferta de serveis i també en línia amb els continguts de la formació dual que s'imparteix en el grau en Tècniques d'Interacció Digital i de Computació.

Aquest grau, actualment és l'únic del sector de la informàtica i TIC de tot Catalunya que s'imparteix en la modalitat dual. Aquesta modalitat permet a l'estudiant que ho desitja combinar la formació a les aules universitàries i l'entorn professional mitjançant un contracte laboral amb l'empresa.

Aquest grau consta d'un total de tres cursos acadèmics, amb una càrrega lectiva que suma un total de 180 crèdits ECTS i té un enfocament eminentment pràctic.

La promoció del 2018 era la primera i ara els seus alumnes ja poden accedir a fer pràctiques a les empreses.

Entre les empreses que han ofert la possibilitat de fer pràctiques als estudiants pioners a fer aquest grau amb un caràcter eminentment tecnològic hi ha Amida4, Cubus Games, Engisoft, Iguana, Comunicacions, Intarex, MPM Software i Ubiquat Technologies, i dues més que desenvolupen projectes interns des dels seus respectius departaments interns d'informàtica, es tracta de Petromiralles i Àrea de Guissona; entre d'altres.