29 de octubre de 2020
29.10.2020
Regió7

Un projecte per al nucli antic de Montbui recupera el valor del rec

Tècnics de la Diputació de Barcelona han elaborat una proposta que veu la plaça com un lloc de trobada i per a actes socials

29.10.2020 | 18:44
Reproducció de com podria ser la nova plaça de Monbui

El nucli històric de Montbui hauria de recuperar el valor com a punt de trobada dels veïns i com a espai per a la celebració d'actes socials. Però aquesta revitalizació ve de la mà d'una canvi urbanístic per millorar els espais per a vianants.

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va demanar a la Diputació de Barcelona que els seus tècnics fessin una proposta d'intervenció i el resultat és un treball que s'ha lliurat ja a l'Ajuntament que planteja "preservar i enfortir els valors històrics i patrimonials del conjunt i la identitat del nucli amb aspectes com incrementar la presència de l'arbrat i la vegetació a l'espai públic, tant des d'un punt de vista de millora ambiental com de confort tèrmic". La proposta també proposa "tornar a fer visible l'aigua com a element de definició de l'espai públic, històricament present en el rec que travessava el nucli".

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui el projecte de reforma de la plaça i el carrer Major situats al nucli antic del municipi. L'estudi ha de facilitar la presa de decisió a l'equip de govern sobre les actuacions a realitzar en aquest punt a partir de propostes concretes de reurbanització. L'estudi de la Diputació calcula la infervenció en uns costos d'entre 685.800 i 824.500 euros executables per fases.

E$l canvi en la urbanització ha de resoldre problemàtiques com el fet que les voreres són estretes i l'espai és ocupat majoritàriament per vehicles. I també deficiències dels materials d'urbanització i del mobiliari urbà. Plantejant una urbanització nova, aquest proposta ha de resoldre els problemes d'accessibilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook