El Grup Colisée ha obert a Igualada la seva nova residència. L'espai es va acabar a correcuita durant la primera fase de la pandèmia, ja que l'Ajuntament igualadí el preveia com un espai d'habitacions hospitalàries per poder descongestionar el centre sanitari de la capital de l'Anoia en un cas de necessitat. Finalment, aquestes habitacions que ara ja estan dedicades a gent gran no van ser necessària en el moment més greu de la pandèmia a la Conca d'Òdena. La residència Colisée Igualada, ubicada al número 41 del carrer Sant Carles, en ple centre del municipi, en el que era l'antic edifici de Mútua Igualadina,91 places distribuïdes en quatre pisos i suposarà la creació d'uns 65 llocs de treball quan arribi a la plena ocupació. La renovació total de les instal·lacions ha significat una inversió de 7,5 milions d'euros.

Els responsables de la nova residència han explicat que s'ha adaptat a la normativa actual per atendre possibles casos de covid dels mateixos interns. A més a més. El grup disposa d'un pla de contingència propi que és d'aplicació a tots els centres del Grup Colisée, que inclou formació constant dels treballadors, protocol de neteja reforçada, seguretat en l'stock d'equips de protecció individual (EPI) per garantir l'abastament en tot moment, recorreguts senyalitzats, programa intern de tests ràpids i protocol de sectorització. Altres mesures ben visibles són la instal·lació de mampares de separació, i un expositor a la porta d'accés del centre amb guants, mascaretes, solució hidroalcohòlica i desinfectant per a sabates i roba a totes les entrades.

Marc Garcia, director de Colisée Igualada, ha destacat que "seguint amb el model d'atenció del Grup Colisée, l'equipament i els serveis de Colisée Igualada estan dissenyats per satisfer les necessitats i desitjos de les persones grans que necessiten una atenció continuada i volen viure la residència com una prolongació del seu habitatge". També ha subratllat que la nova residència té "un equip humà multiprofessional i altament qualificat per assegurar el benestar, la rehabilitació integral i el desenvolupament de la vida social dels residents".

Les instal·lacions compten amb una terrassa exterior, espais amb llum natural, sales d'estar i un servei de menjador propi "amb menú casolà i carta amb diverses opcions diàries adaptades a totes les particularitats de salut i preferències dels residents", segons han explicat fonts de l'entitat. Els residents tenen un programa d'activitats i serveis dirigits a millorar les seves capacitats cognitives, mantenir l'activitat física i cuidar el seu benestar personal a través d'un servei de psicologia, fisioteràpia, rehabilitació i perruqueria.

Connectats amb les famílies

Colisée Igualada manté els residents connectats amb els seus familiars i l'empresa es compromet a informar sobre l'estat dels residents. Tant amb visites concertades com amb videotrucades a través de tablets del centre. El Grup Colissé també ha desenvolupat MyColisée, una xarxa social interna de caràcter totalment privat on informar sobre les activitats del centre, notícies i esdeveniments.

Cada habitació també compta amb tablets que permeten al personal d'infermeria registrar totes les actuacions amb cada resident. A més, els dispositius també garanteixen un contacte directe entre els residents i els auxiliars.

El Grup Colisée a Espanya és una companyia centrada "en cuidar, acompanyar i atendre les persones grans i les seves famílies", segons les mateixes fonts. La companyia forma part d'un grup internacional amb més de 40 anys d'experiència en el servei i cura de persones grans i persones amb diferents graus de dependència, i compta amb una xarxa de centres residencials a França, Bèlgica, Espanya, Itàlia i la Xina.

La presència a l'Estat espanyol s'explica amb algunes xifres: més de 4.400 professionals i més de 6.000 llits residencials en els 57 centres (residències i centres de dia).