Els dos fundadors d'un club cannàbic, l'Associació CBD Catalunya, amb seu a Olesa de Montserrat, s'enfronten a una petició de cinc anys de presó per part de la fiscalia. El ministeri públic els acusa d'un delicte contra la salut pública, pel qual demana dos anys de presó per a cadascun dels acusats, i d'un altre d'associació il·lícita, pel qual cada acusat s'enfronta a tres anys de presó.

Segons recull l'escrit d'acusació provisional de la fiscalia, els acusats van crear l'associació el novembre del 2012 com una entitat que tenia com a objectiu «activitats culturals d'estudi, reflexió i divulgació científica entorn de l'ús del cànnabis i les propietats naturals». Tot i això, sempre segons el ministeri públic, a la seu de l'associació «s'hi va produir la venda indiscriminada de marihuana i haixix als consumidors de tal substància que anaven al local diàriament a proveir-se». També afegeix que l'entitat exigia als compradors fer-se prèviament socis, abonant una quantitat de 20 euros anuals, per «aparentar que la forma associativa emparava la lliure circulació de droga, i s'ocultava així la realitat del tràfic il·lícit». Un cop eren socis, diu l'escrit, aquests retiraven la marihuana o l'haixix a un preu a l'entorn de cinc euros el gram. Segons el fiscal, el juliol del 2016, els acusats abastien uns 540 socis.

Arran de la investigació, entre els dies 4 i 8 de juliol del 2016, els Mossos van interceptar diverses persones que havien comprat marihuana al local. Finalment, el 20 de juliol s'hi van portar a terme una entrada i escorcoll.