Profesionals dels serveis de Joventut de la comarca de l'Anoia recorreran els municipis anoiencs per parlar amb els joves i conscienciar-los sobre la importància de les mesures de seguretat en matèria sanitària durant la pandèmia de covid-19.Les mesures actuals de la Generalitat per combatre la pandèmia ha fet tancar equipaments de joventud. Davant les noves mesures preventives motivades per la covid-19, que obliguen a tancar equipaments cívics i serveis de lleure infantil i juvenil, els professionals de joventut de la comarca de l'Anoia han sumat esforços per dur a terme una acció preventiva amb les persones joves dels diferents municipis de la comarca.

L'acció gestionada a través de la Taula Comarcal de Joventut, ha estat coordinada pel Consell Comarcal i compta amb el suposrt de diferents ajuntaments. L'equip comarcal vol establir converses a peu de carrer per sensibilitzar sobre la importància del compliment de les mesures sanitàries, detectar aquells casos de vulnerabilitat en què, pel nou context, alguns joves es troben immersos, així com també oferir un espai d'acompanyament i escolta activa davant la realitat actual. Precisament, els últims mesos s'han incrementat el nombre d'atencions vinculades a la salut emocional dels joves de la comarca i, des dels serveis de joventut, no volen perdre l'oportunitat d'estar al costat dels joves en aquests moments complexos.

Els municipis que han iniciat el servei són Els Hostalets de Pierola, Capellades, Sant Martí de Tous, Calaf, Carme, El Bruc, Vallbona d'Anoia, Cabrera d'Anoia, La Pobla de Claramunt, Òdena, La Llacuna, Castellolí i Vilanova del Camí i, tot i que s'està treballant per a oferir-ho en d'altres municipis de la comarca, serà en aquests on aquest mes de novembre es podran veure els agents juvenils que, en un format de parella educativa, s'aproximaran als i les joves. Aquests mesos s'han amplificat les campanyes de difusió que els diferents serveis de joventut duen a terme a les seves xarxes socials, amb campanyes de caràcter nacional com #SomMaskers o #AnoiaMaskers, animant els i les joves a compartir imatges pròpies on reivindiquen l'ús i el compliment de les mesures de seguretat establertes.